Aluminium profielen: eigen ontwikkeling

Unieke profielen zorgen voor ongeëvenaarde isolatie

Onderzoek en ontwikkeling, daar hechten we bij Demasure veel belang aan. Het is de basis voor de hoge kwaliteit die we nastreven. En daar gaan we ver in! Veranda's Demasure ontwikkelde en patenteerde een eigen aluminium profielensysteem, in samenwerking met Universiteit Gent en IWT.

Wat maakt onze profielen nu anders en beter?

  • De profielen hebben een isolatiewaarde hoger dan de Europese bouwnorm van 2021. We spreken over Uw-waardes van minder dan 0,8 W/m²K (glas en frame samen).
  • De profielen hebben een massieve geïsoleerde kern. Hieroor isoleert het profiel veel beter dan standaard driekamerprofielen.
  • De thermische onderbreking is 3,2 maal groter dan een klassieke isolatiestrip en de massieve kern isoleert tot 7 maal beter dan hout.
  • De profielen zijn esthetisch: ze hebben een slanke en strakke lijn.
  • De profielen laten ons toe om heel complexe constructies te bouwen.
  • De onderkant van het aluminium raam is in composietmateriaal gemaakt om de aansluiting met het bestaand metselwerk sterk en winddicht te maken. Een eventuele thermische brug met een slecht isolerend onderliggend metselwerk wordt op deze manier vermeden.

Naast deze hoogstaande profielen ontwikkelde Demasure ook afgeleide profielen. Zo werken we steeds met vlakke onderhoudsvriendelijke rails uit thermisch isolerend composietmateriaal. Dit zorgt voor een nette afwerking en houdt de koude buiten.

Meer informatie omtrent ons innovatief, gepatenteerd profielensysteem?

Vraag een gratis demo aan