Veranda bouwen?

Wij helpen denken naar de ideale veranda voor jouw woning.

Aanpak

Veranda bouwen: onze aanpak

Heeft u plannen om een veranda of terrasoverkapping te bouwen in uw tuin of aan uw woning? Er komt heel wat bij kijken. Bij Veranda’s Demasure volgen we steeds een bepaald stappenplan. Met deze aanpak zorgen we er al meer dan 35 jaar voor dat alles goed verloopt tijdens het bouwen van uw veranda en dat geen enkel detail over het hoofd wordt gezien. Het resultaat: een veranda van topkwaliteit die een leven lang meegaat, volledig zoals u het voor ogen had!

Verkennend gesprek

Het bouwen van de veranda van uw dromen begint bij het eerste contact. Dit gebeurt telefonisch ofwel komt u langs in onze toonzaal in Tiegem. Hierna komt een verkoper bij u op bezoek voor een verkennend gesprek. Hij bekijkt uw woning en zit met u rond de tafel om te bespreken wat voor veranda u wil bouwen: een leefveranda, een orangerie, een pergola, een poolhouse of een veranda ter uitbreiding van uw handelszaak? Het is de bedoeling dat de verkoper een volledig beeld krijgt van de gewenste veranda: stijl, grootte, specifieke wensen,…

Ontwerp

Op basis van de informatie die de verkoper verzamelt tijdens het verkennend gesprek wordt er een 3D-ontwerp uitgewerkt van uw veranda. Tegelijkertijd stellen we een offerte op. We nodigen u uit in onze showroom om het ontwerp en de offerte van a tot z te overlopen. Zo zorgen we dat alles klaar en duidelijk is voor u. Indien gewenst, wordt het ontwerp bijgestuurd en de offerte aangepast tot we samen een overeenkomst bereiken.

Bouwaanvraag

Het uitbreiden van een woning is nooit vrijgesteld van vergunning. Als u een veranda wil bouwen, bent u dus verplicht om een bouwaanvraag in te dienen. Voor veranda’s kleiner dan 40 m² is een melding doorgaans voldoende. Het is best om vooraf bij uw gemeente na te vragen of u een melding of een volledig aanvraagdossier moet indienen. Meer informatie hierover vindt u op www.ruimtelijkeordening.be. Sowieso kunt u rekenen op Veranda’s Demasure om de nodige documenten in orde te brengen.

Plan

Eens de bouwaanvraag voor uw veranda in orde is, gaan we van start met de uitwerking van het plan voor de grond- en metselwerken (fundering uitgraven, vloerplaat gieten, dorpels leggen). Wanneer het plan klaar is, ontvangt u dit van ons zodat uw aannemer ermee aan de slag kan. Indien gewenst kan Veranda’s Demasure ook de grond- en metselwerken coördineren. Zo hoeft u zich hier zelf niet mee bezig te houden en dat bespaart u heel wat opvolgingswerk. Wij maken het u graag gemakkelijk!

Opmeting

Na de afwerking van het plan voor de grondwerken en de metselwerken komt een ingenieur van Veranda’s Demasure bij u thuis langs om alles definitief en in detail op te meten. Deze opmeting vormt nadien de basis voor de productie van de veranda van uw dromen. Na zijn opmetingen tekent de ingenieur uw veranda volledig uit in 3D.

Laatste bezoek

Na de definitieve opmeting nodigen we u nog een laatste keer uit in onze toonzaal. We overlopen het 3D-plan, opgesteld door onze ingenieur, en gaan samen door alle details van de bouw van uw veranda. We laten niks aan het toeval over om van uw veranda een pronkstuk te maken!

Productie

De productie van uw veranda gaat van start. Dit gebeurt volledig in-house met ons eigen ontworpen profielsysteem. De profielen worden gelakt, gezaagd en verwerkt tot een hoogstaande veranda. Doordat we alles zelf doen, kunnen we topkwaliteit garanderen. De productie van een veranda neemt 8 tot 12 weken in beslag.

Plaatsing

Onze ervaren vakmannen komen de veranda plaatsen bij u thuis. Ze worden aangestuurd door een projectleider die uw dossier tot in het kleinste detail kent. Uw veranda wordt tot in de puntjes afgewerkt!

Afwerking

Wenst u nog verdere afwerking in uw woonveranda? Ook hiervoor kunt u bij Veranda’s Demasure terecht. Wij werken alles haarfijn af: silicone, gyproc, verlichting, zonwering,… Bij ons kunt u rekenen op totaalafwerking.

Na de plaatsing

Als u na de plaatsing van uw veranda nog vragen heeft of extra accessoires wenst (bv. gordijnrails, screens,…) dan kunt u terecht bij onze dienst na verkoop. Zelfs veranda’s van ouder dan 30 jaar herstellen we nog zonder problemen.